Kunstterapi – Et redskab til indre forandring​

​Integrativ kunstterapi baserer sig bl.a. på C. G. Jungs psykologi. I Danmark er der uddannet kunstterapeuter siden 1990-erne. I Norge og Sverige er der også kunstterapeuter - kunstterapi praktiseres i USA og 29 lande i Europa. Moderne hjerneforskning bekræfter Kunstterapiens effekt. I bladet ’Psykoterapeuten, nr. 3, 2010’ findes en artikel om emnet af cand. psych. Vibeke Skov, leder af Institut for Kunstterapi. Jeg behandler kunder fra Roskilde, København og resten af Sjælland.

Hvad er kunstterapi?

Kunstterapi er en terapiform, hvor der arbejdes integrativt, altså ikke "kun" kognitivt, men også med følelser, kropsfornemmelser og det ordløse i dig, hvor den uhøjtidelige kreativitet er et af redskaberne.

Enkelt, uhøjtideligt, legende billedudtryk åbner helt naturligt til det ubevidste, ligesom enkle kropslige øvelser eller dine drømmes billeder kan gøre. Dermed kommer din indre viden med på banen. Din intuitive indre viden inviteres helt naturligt med ved hver af disse metoder, og bidrager derfor aktivt til dit erkendelses-arbejde. Ligesom samtalen, hvor tankerne, det kognitive er med. 

Det drejer sig ikke om "kunst". Der forventes ingen kunstneriske forudsætninger.

Hvis du husker dine drømme, bruger vi også dem. Drømmenes symboler kan have vigtige budskaber til dig, fordi de kommer fra dig og dit system, og ikke fra mine projektioner.

Jeg har lang arbejdserfaring med indføling, selvfølgelig med respekt for dine grænser og jeg overholder naturligvis tavshedspligten. Myter og eventyr inddrages evt. som inspiration, når de kan belyse det, vi arbejder med.

Mange gamle myter og eventyr indeholder dybe erkendelser om det at være et menneske, om de udfordringer, konflikter og "modstande" vi kan møde på vores vej. Derfor kan de være god inspiration og støtte, hvilket er grunden til at mennesker altid har fortalt dem. Mit speciale tog bl.a. udgangspunkt i, hvordan vi i vores tid stadig kan få vigtig inspiration og vejledning i myten om Amor(Eros) og Psyke.

Kontakt mig for information

Hvis du er nysgerrig efter at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig ved brug af kunstterapi, er du mere end velkommen til at kontakte mig. 

Jeg kan kontaktes på telefon 46 40 82 91 / 21 67 65 50 eller via mail på ida@livskunst.com og idasofielester@gmail.com​

Skal jeg kontakte dig?

Skriv gerne til mig, hvis du har nogle spørgsmål til kunstterapi.

​Du hører fra mig hurtigst muligt.​

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Livskunst - Telefon: 21 67 65 50 - E-mail: ida@livskunst.com  - Adresse: Ørnevej 17, 4330 Kr. Hvalsø - Medlem af: Dansk Psykoterapeutforening​ og Medlem af: FIKT Integrativ Kunstterapi